ο Ερμής στο Λέοντα και τα τετράγωνα του Άρη

Στις 5 Αυγούστου, ο Ερμής, δηλαδή το μυαλό μας και η σκέψη μας, περνά στο φλογερό και εκφραστικό ζώδιο του Λέοντα, μετά από μεγάλο διάστημα παραμονής στον Καρκίνο.

Τα πάντα είναι συνδυασμός συχνοτήτων. Κάθε στιγμή έχει τη δική της δυναμική, ανάλογα με το συνδυασμό των στοιχείων που εμπλέκονται.

Με την είσοδο του Ερμή στο Λέοντα, ενισχύεται ακόμα περισσότερο το στοιχείο της φωτιάς, που ήδη υπερτονίζεται από την κυρίαρχη θέση του Άρη στον Κριό.

Η φωτιά είναι το πνεύμα. Είναι ένα στοιχείο που δεν μπορείς να το κλείσεις σε ένα μπουκάλι! Το νερό μπορείς, θα προσαρμοστεί μια χαρά και θα πάρει το σχήμα του μπουκαλιού. Η φωτιά, ή θα σβήσει, ή θα σπάσει το μπουκάλι! Η φωτιά όμως δεν ήρθε για να σβήσει. Το μπουκάλι είναι ο Κρόνος.

Ερμής – Ήλιος στο Λέοντα, Άρης – Χείρωνας στον Κριό σε τετράγωνο με Δία και Πλούτωνα στον Αιγόκερω και σε συνδυασμό με Υδροχόο και Ουρανό, είναι συνταγή…μολότωφ!

Μπαίνουμε στο πιο δύσκολο εξάμηνο του έτους και θέλει ιδιαίτερη προσοχή, σε ατομικό, συλλογικό αλλά και κυβερνητικό επίπεδο, γιατί η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει και τα πράγματα να να γίνουν πολύ επικίνδυνα.

Ο Άρης -Κριός εκφράζει τη νεολαία, την ενστικτώδη δράση και την επιθυμία. Το τετράγωνο με το Δία πολλαπλασιάζει τη ριψοκίνδυνη δράση του Άρη, την αισιοδοξία ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ή την άγνοια κινδύνου, αλλά πολλαπλασιάζει και την κατασταλτική δύναμη του Κρόνου, της κρατικής εξουσίας, στο να επιβάλλει όλο και πιο αυστηρά μέτρα. Η υπερβολή είναι λάθος και από τις δυο πλευρές και μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ.

Τον Μάρτιο, όταν επιβλήθηκε το λοκντάουν, ο Άρης βρισκόταν στον Αιγόκερω και στις 23/3 ήρθε σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στην 24η 43′, του ζωδίου, που σημαίνει ότι ξεκίνησε νέος διετής εξελικτικός κύκλος. Εφόσον η σύνοδος έγινε στον Αιγόκερω, τα θέματα και οι ιδιότητες που εκφράζει ο Αιγόκερως, δηλαδή η ωριμότητα, η συμμόρφωση, η οριοθέτηση, η αυτο-υπευθυνότητα, η αντοχή, η υπομονή και η προσπάθεια, είναι το ζητόυμενο.

Όταν ο Άρης ήταν εκεί, ο κόσμος προσαρμόστηκε και υπάκουσε αδιαμαρτύρητα στα απαγορευτικά μέτρα. Τότε ακόμα, οι Δεσμοί Σελήνης ήταν και αυτοί στον άξονα Αιγόκερω – Καρκίνου, ο Ερμής ήταν στους Ιχθείς και τα πράγματα λειτούργησαν. Ο συνδυασμός ήταν γιν, νερό – γη. Σήμερα όμως, οι ενέργειες είναι εντελώς διαφορετικές!

Ο Ερμής στο Λέοντα είναι βρυχηθμός! Θέλει να εκφραστεί, να ακουστεί, να εκφράσει το συναίσθημά του, να πει την αλήθεια του αλλά και να επικτρατήσει πάνω στον άλλον μέσω του λόγου. Και επειδή είναι σταθερό ζώδιο, δεν αλλάζει άποψη!

Ο Ερμής κυβερνά τον Β. Δεσμό σελήνης, που έχει μετακινηθεί στο Δίδυμο, και η δογματική στάση «μια είναι η μόνη αλήθεια που θα ακούγεται και όλες οι άλλες απόψεις απαγορεύονται» δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί είναι κόντρα στην εξέλιξη.

Ο Δίδυμος είναι μετάδοση πληροφορίας και σεβασμός και στην άλλη άποψη. Ο Δίδυμος θέλει επιχειρήματα για να πειστεί, αν του απογορέψεις την ποικιλία απόψεων, θα χάσει ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη του στην εξουσία και θα γίνει trickster, θα επιστρατεύσει το χιούμορ, την κατεργαριά, θα σκαρφιστεί διάφορους τρόπους, για να εκφραστεί και να αποδομήσει το «δόγμα».

Η θέση του Ερμή στο Λέοντα, θα τον κάνει να ξεφοβηθεί ακόμα περισσότερο. Το κυνήγι μαγισσών στο διαδίκτυο και ο εισαγγελέας δεν είναι και η πιο έξυπνη λύση. Δηλώνει αδυναμία να πείσεις με επιχειρήματα και θα εξαγριώσει!

Έχουμε το πρώτο τετράγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα στις 13 Αυγούστου, στην 24η του Κριού σε σύνοδο με τον πλανητοειδή Έριδα!

Η όψη του πρώτου τετραγώνου δηλώνει «κρίση στη δράση» και έχει πάρα πολύ ένταση, γιατί υπάρχει μεγάλη αντίσταση από το εγώ να συμμορφωθεί!

Η σύγκρουση που δημιουργεί είναι σαν το άτομο (Κριός) να είναι εναντίον του εαυτού του και εναντίον της κοινωνίας (Αιγόκερως). Οι συνέπειες θα εμφανιστούν από το Σεπτέμβριο, που ο Άρης θα γυρίσει ανάδρομος, και τότε θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει τη δράση του και να περιορίσει τις επιθυμίες. Η όψη τετραγώνου με τον Κρόνο στο τέλος του μήνα, θα τον υποχρεώσει να ξαναδεί τα όρια.

Επειδή η όψη αυτή σχετίζεται και με τη θνητότητα και τους ηλικιωμένους, ας είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί.

Το ζητόυμενο είναι οι προσωπικές επιθυμίες να εναρμονιστούν με το συλλογικό καλό.

Το πιο χρήσιμο που μπορούμε να κάνουμε σε ατομικό επίπεδο, είναι να στρέψουμε την ενέργειά μας σε ένα δημιουργικό στόχο, κάτι που να μας αρέσει και να μας εκφράζει και να έχει κάτι να προσφέρει στον κόσμο. Κυρίως να μη βλάπτει και να μη ζημιώνει τους άλλους.

Δεν χρειάζεται νάναι κάτι μεγάλο , μπορεί νάναι μια χειροτεχνία, ένα χόμπυ, να μάθουμε κάτι καινούργιο και να πειραματιστούμε με κάτι νέο, να γράψουμε, να ζωγραφίσουμε, να παίξουμε, να χορέψουμε, να γυμναστούμε, οτιδήποτε θα μπορούσε να γίνει δημιουργικό κανάλι για να διοχετευτεί θετικά αυτή η τεράστια ενέργεια. Μην μείνετε ούτε παθητικοί και ακινητοποιημένοι, γιατί θα σας βλάψει, ούτε όμως επιθετικοί και ριψοκίνδυνοι.

Επειδή έχουμε μπροστά μας δρόμο και πολυ κουπί, επιστρατεύστε το μυαλό, το χιούμορ, τον πειραματισμό, την παιχνιδιάρικη δημιουργική διάθεση, τον έρωτα, για να βρείτε κάτι που σας δίνει χαρά.

Το χειρότερρο είναι να σπατηληθούμε σε τσακωμούς και συγκρούσεις για το ποιός έχει δίκιο και ποιανού θα περάσει! Επίσης ας φιλτράρουμε τις πληροφορίες και ας μην υιοθετούμε αδιάκριτα ό,τι ακούμε ή διαβάζουμε. Το τι είναι αλήθεια και τι ψέμμα θα το μάθουμε πολύ αργότερα.

Ας μην ξεχνάμε ότι η εξέλιξη είναι μια συνεχής διαδικασία σύγκρουσης και υπέρβασης με τα εσωτερικά μας προσωπικά όρια.

Ότι αντανακλάται εξωτερικά, είναι πάντα η εσωτερική μας πραγματικότητα και οι μεγάλες κρίσεις οδηγούν σε μεγάλες αλλαγές που είναι απαραίτητες! Μπορούμε πραγματικά να ονειρευτούμε ένα καλύτερο μέλλον και να το υλοποιήσουμε. Η δύναμη της δημιουργίας είναι μέσα μας. Το έξω και το μέσα είναι αδιαχώριστα!

Απολαύστε τη λιονταρίσια ενέργεια με δημιουργική χαρά και με ειρήνη!

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: