Πανσέληνος Αυγούστου

Ενέργεια και φως!

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, ολοκληρώνεται η Πανσέληνος της δύσκολης Νέας Σελήνης που έγινε στις 20 Ιουλίου στον Καρκίνο. Τα γεγονότα που έφερε κορυφώνονται σε υψηλούς τόνους. Οι ενέργειες είναι πολύ δυνατές. Αέρας και φωτιά. Τίποτα σκοτεινό και μικρόψυχο δεν μπορεί να αντέξει αυτές τις συχνότητες. Αλήθειες αποκαλύπτονται!

  • Ήλιος στο Λέοντα, Σελήνη στον Υδροχόο, Άρης &Χείρωνας στον Κριό
  • Ήλιος, Άρης, Κρόνος, Ποσειδώνας και οι τέσσερις στη θέση κυριαρχίας τους.
  • Ο Ουρανός, κυβερνήτης της Πανσελήνου τετραγωνίζει τα φώτα.
  • Ο Άρης στο πρώτο τετράγωνο με το Δία και ακολουθεί με τον Πλούτωνα
  • Ο Ερμής έχει βγεί από τη σκιά και είναι σε αντίθεση με Κρόνο
  • Ο Δίας σε εξάγωνο με Ποσειδώνα
  • Η Αφροδίτη έχει βγεί απο τη σκιά και έχει φτάσει σε σύνοδο με Β. Δεσμό.

Στην ανώτερη έκφρασή τους, ο Ήλιος στο Λέοντα είναι η πνευματική δύναμη, είναι ο φωτισμένος δάσκαλος, ο Άρης στον Κριό είναι ο πολεμιστής του φωτός, ο ήρωας που αγωνίζεται για έναν ανώτερο σκοπό, να υπερβεί τα κατώτερα ένστικτα, ο Ουρανός είναι η κοφτερή ενέργεια του ανώτερου νου, η πνευματική αφύπνιση, η απελευθέρωση από τα δεσμά της προσκόλλησης και της άγνοιας, ο Κρόνος είναι η δύναμη της σοφίας που διδάσκει μέσα από την εμπειρία, ο Δίας είναι η διαισθητική σοφία και η αναζήτηση της αλήθειας και ο Ποσειδώνας είναι η ίδια η αλήθεια, η άχρονη, υπερβατική αλήθεια, η διάλυση της ψευδαίσθησης. Ο Πλούτωνας είναι η ίδια η εξέλιξη της ψυχής μέσα από τον θάνατο και την αναγέννηση.

Η κατώτερη έκφραση του Ήλιου/Λέοντα είναι η εγωπάθεια και ο ναρκισσισμός της εξουσίας, του Άρη/Κριού ο θυμός, ο ανταγωνισμός και ο πόλεμος, του Κρόνου/Αιγόκερω η καταστολή και ο περιορισμός, του Υδροχόου/Ουρανού το συλλογικό τραυματικό σοκ και το χάος, του Δία/Τοξότη ο δογματισμός και ο φανατισμός και του Ποσειδώνα/Ιχθύ, η πλάνη και η ψευδαίσθηση.

Εμείς επιλέγουμε με πια πλευρά θα ταυτιστούμε. Έχουμε νοημοσύνη και ελεύθερη βούληση.

Ο Υδροχόος είναι διορατικός νους. Μας αναγκάζει να ανέβουμε λίγο ψηλότερα, να δούμε τη θέα από ψηλά, αποστασιοποιημένοι από τα μικρόψυχα συναισθήματα, και να σκεφτούμε έξω απο το κουτί. Να δούμε τη ζωή μας και το σύνολο της ανθρωπότητας στο μέλλον. Τι μέλλον θέλουμε; Μπορεί να είμαι εγώ καλά όταν δεν είναι και οι άλλοι καλά; Μπορεί ο ένας να ευημερεί εις βάρος των πολλών; Ο πλούτος έχει συσσωρευτεί σε πολύ λίγους, η φτώχια και η διαφθορά εξαπλώνεται, η παραγωγική οικονομία καταρρέει. Μπορεί να λειτουργεί αυτό εσαεί;

Παίρνουμε πάντα τον καρπό από το φυτό που σπείραμε και ποτίζαμε με τη στάση μας και τις επιλογές μας, τόσο ατομικά, όσο και συλλογικά. Πόσο συνειδητοί είμαστε σε αυτό; Με ποιές αξίες ποτίζουμε τη γη μας και τη ψυχή μας τόσα χρόνια; Ο Ουρανός στον Ταύρο και η Αφροδίτη στον Β. Δεσμό, μας λένε να αναθεωρήσουμε τις αξίες μας.

Αν ταυζόμαστε με τη χαμηλή δόνηση του θυμού και του εγωκεντρισμού, έλκουμε δυτυχία και προβλήματα, αν ταυτιστούμε με την υψηλότερη δόνηση της χαράς, της δημιουργικότητας, της προσφοράς και της αγάπης, έλκουμε καλοτυχία και ευημερία. Είναι ο νόμος της αιτιότητας.

Μερικές φορές, χρειαζόμαστε ένα ισχυρό σοκ για να ξελαμπικάρει ο νους. Έτσι λειτουργεί ο Ουρανός, φέρνει κάποιο ξαφνικό γεγονός που λειτουργεί σαν ηλεκτροσόκ, που μας αναγκάζει να κάνουμε την υπέρβαση, να βγούμε από το γνώριμο και τη ζώνη ασφάλειας. Ο Ουρανός σε τετράγωνο με τον Ήλιο και τη Σελήνη, μπορεί να φέρει ένα τέτοιο σοκ, για να ξυπνήσουμε. Όμως θα είναι για να φύγουμε από το παλιό, απ’ αυτό που είναι σκάρτο, που δεν λειτουργεί. Το κουτί παραέγινε μικρό και στενάχωρο και δεν μας χωράει πια, μεγαλώσαμε, πρέπει να σπάσουμε το κέλυφος.

Ο Ήλιος στο Λέοντα είναι η γενναιόδωρη ανοιχτοσύνη της καρδιάς, το ενεργειακό κέντρο του πνεύματος στο σώμα μας, η δύναμη της αγάπης. Ας ταυτιστούμε όσο μπορούμε μ’ αυτή τη δόνηση και ας την προσφέρουμε για το κοινό καλό, όχι για τη προσωπική δόξα.

Ο Λέων είναι η γέννηση, η δύναμη της ζωής. Είναι μια γέννα αυτή η πανσέληνος, ένας δύσκολος τοκετός. Μια νέα ζωή κυοφορείται αλλά μέχρι να γεννηθεί πρέπει να αντέξουμε τις οδύνες. Ο τρόπος και ο δρόμος είναι η επίγνωση και η δύναμη της αγάπης. Αν έχουμε αυτά τα δυο, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Ο χώρος είναι πληροφορία και όλα λειτουργούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ακόμα κι αν όλα μοιάζουν χαοτικά, στην ουσία, υπάρχει πολύ σοφία και αγάπη!

Ο συμβολισμός Sabian για την 11-12η του Υδροχόου, τη μοίρα της πανσελήνου, είναι «οι άνθρωποι στη σκάλα» και μιλάει για τη βαθμίδα της εξέλιξης. Για την αναγκαιότητα να ανέβουμε ο καθένας μας ένα σκαλί παραπάνω. Δεν είμαστε όλοι στο ίδιο σημείο, πρέπει να αναγνωρίσουμε την ύπαρξη ιεραρχίας. Όλοι όμως μπορούμε να μετακινηθούμε προς τα πάνω από το σημείο που είμαστε. Να κάνουμε μια υπέρβαση.

Ας προσπαθήσουμε όλοι συνειδητά, να δώσουμε, ο καθένας μέσα από τις δικές του ικανότητες, το καλύτερό μας στον κόσμο, στην οικογενειά μας, στο περιβάλλον μας, στη χώρα μας. Ας μην είμαστε μίζεροι. Αν όλοι βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας μπροστά, αν προσπαθήσουμε να υπερβούμε τις μικρότητες και το φόβο, αν ανεβούμε όλοι μας λίγο ψηλότερα, αν αποδεχθούμε την αλλαγή και την προσωπική ευθύνη τότε όλα θα πάνε εκεί που πρέπει!

Καλό και αναζωογονητικό Αύγουστο σε όλους!

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: