Σύνοδος Άρη-Χείρωνα στον Κριό

Στις 14 Ιουλίου 2020, έχουμε την πρώτη σύνοδο του Άρη με τον Χείρωνα στην 9o 26′ του Κριού!

Η προηγούμενη σύνοδος Άρη με Χείρωνα είχε γίνει στην 28η των Ιχθύων το 2018. Από το 2011 έως το 2017, ολοκληρώθηκαν τέσσερις συνοδικοί κύκλοι αυτών των δύο πλανητών στο ζώδιο των Ιχθύων.

Ο Χείρωνας πέρασε στον Κριό τον Απρίλιο του 2018, και τώρα έχουμε τον πρώτο του συνοδικό κύκλο με τον Άρη. Θα παραμείνει στον Κριό μέχρι το 2028.

Ο Άρης εκφράζει τη λίμπιντο, τη ζωτική και σεξουαλική μας ενέργεια, τις ενστικτώδεις επιθυμίες του εγώ, που αντανακλούν τις ασυνείδητες επιθυμίες της ψυχής, δηλαδή του Πλούτωνα. Ο Άρης είναι η χαμηλότερη οκτάβα του Πλούτωνα.

Ο Χείρωνας είναι το πληγωμένο παιδί μέσα μας, το τραύμα διαχωρισμού, τα συναισθήματα και οι ανάγκες που έχουν καταπιεστεί και απωθηθεί, από τη βρεφική και παιδική ηλικία, προκειμένου να επιβιώσουμε ως ανεξάρτητες οντότητες. Ο Άρης πυροδοτεί αυτό το τραύμα και το βγάζει στην επιφάνεια, προκειμένου να συνειδητοποιηθεί και να θεραπευτεί.

Ο Χείρωνας λειτουργεί ομοιοπαθητικά, μέσα από τον πόνο του τραύματος επέρχεται η θεραπεία. Αυτή η διαδικασία «ανοίγματος» συμβαίνει σταδιακά, σιγά – σιγά, σε μικρές δόσεις, γιατί το εγώ έχει ισχυρούς μηχανισμούς άμυνας απέναντι στον πόνο και δημιουργεί αντίσταση ή και πλήρη άρνηση σε οτιδήποτε προκαλεί την ανάμνηση της αρχικής τραυματικής εμπειρίας.

Ο Χείρωνας μας δείχνει το επίπεδο θεραπείας που βρίσκεται ανάμεσα στον Κρόνο και στον Ουρανό και εμπεριέχει τα επίπεδα του Πλούτωνα και του Ποσειδώνα

Το περιήλιο του Χείρωνα βρίσκεται πιο κοντά στον Κρόνο, και το αφήλιο πιο κοντά στον Ουρανό. Αυτό δείχνει τη θεραπευτική διαδρομή από την καταπίεση του συναισθήματος στην εξατομίκευση και την πνευματική αφύπνιση.

Ο Κένταυρος Χείρωνας ως αρχέτυπο, μισός άνθρωπος – μισός άλογο, δείχνει τη δυνατότητα που έχουμε όλοι, στη γήινη ενσάρκωσή μας, να απελευθερωθούμε από την κατώτερη, ζωώδη φύση μας και να φτάσουμε στη βαθύτερη κατανόηση του εαυτού, τον Ανώτερο Εαυτό. Όμως για να γίνει αυτό, πρέπει να θυσιάσουμε κάτι από το εγώ μας.

Είναι η γέφυρα από το τραύμα στη θεραπεία. Είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα, και η ίδια η πόρτα.

Αυτό το κλειδί δεν μας χαρίζεται, το κερδίζουμε μέσα από την εμπειρία του πόνου, μέσα από την αναγνώριση των ορίων και των αδυναμιών μας και μέσα από την αποδοχή αυτής της ευάλωτης πλευράς μας.

Τα προηγούμενα χρόνια στους Ιχθείς, δούλεψε σε πολύ ασυνείδητο επίπεδο, με τους βαθύτερους υπαρξιακούς φόβους μας. Τώρα με τη νέα θέση του στον Κριό, θα δουλέψει με την ίδια μας την εγωϊκή ταυτότητα.

Στο προσωπικό ωροσκόπιο, το ζώδιο που βρίσκεται ο γενέθλιος Χείρωνας, μπορεί να λειτουργήσει είτε υπερτονίζοντας υπερβολικά τις ιδιότητες του ζωδίου, είτε καταστέλλοντας αυτές τις ιδιότητες. Ένας γενέθλιος Χείρωνας στον Κριό, μπορεί είτε να βγάλει υπερβολικό δυναμισμό, υπερδραστηριότητα, εγωκεντρισμό και εριστικότητα, ακριβώς για να υπερκαλυφθεί οποιοδήποτε αίσθημα αδυναμίας, είτε να λειτουργήσει αντίθετα, δηλαδή το άτομο να νιώθει ανασφαλές, αδύναμο, αναποφάσιστο, να μην μπορεί να εκφράσει τον εαυτό του, το θυμό του και τις επιθυμίες του.

Ο γενέθλιος οίκος, μάς δείχνει τους τομείς που θα εμφανίζονται διαρκώς οι τραυματικές εμπειρίες.

Οι γεννημένοι από το 1969 έως το 1976-77, που έχουν γέθλιο Χείρωνα στον Κριό, ιδιαίτερα οι σημερινοί πενηντάρηδες, θα έχουν πιο έντονη την επιρροή της συνόδου, καθώς βιώνουν την επιστροφή Χείρωνα στη γεννέθλια θέση του. Η Χειρώνια εποστροφή στην ηλικία αυτή, είναι μια μεγάλη στροφή στη ζωή μας προς τη θεραπεία και την αφύπνιση.

Η σύνοδος του Άρη με τον Χείρωνα θα αναδείξει, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον άξονα Κριού – Ζυγού.

Τα θέματα – Εγώ και οι άλλοι

Το πώς εκφράζουμε τον εαυτό μας, τις επιθυμίες μας, την ατομικότητά μας, τον θυμό μας, το πώς διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε στη ζωή μας και πόσο σεβόμαστε την ανάγκη μας για ελευθερία και αυτονομία, αλλά και την ανάγκη των άλλων να εκφράζουν ελεύθερα τον εαυτό τους.

Ο άξονας των σχέσεων θα είναι η αρένα, είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό, πολιτικό ή διακρατικό επίπεδο. Εκεί θα αποκαλυφθούν τα τραύματα και οι αδυναμίες και εκεί θα γίνει η θεραπεία. Ο Χείρωνας, λίγο πριν τη σύνοδο, γύρισε ανάδρομος και αυτό εντείνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του.

Ο Χείρωνας στον Κριό, προβάλλει την τραυματισμένη ταυτότητα στους άλλους. Έλκει συνεχώς άτομα και καταστάσεις που του πυροδοτούν το τραύμα.

Ο τραυματισμένος Κριός:

  • φοβάται να έρθει δεύτερος, να χάσει, να νιώσει αδυναμία ή να περιοριστεί. Μπορεί να γίνει πολύ ανταγωνιστικός, αλαζονικός ή δονκιχωτικός για να νίωσει ήρωας. Να επιδιώκει συνεχώς μάχες και προκλήσεις, να είναι υπερκινητικός, νευρικός, υπερευέξαπτος ή βίαιος.
  • αντίθετα μπορεί να είναι πολύ ανασφαλής και παθητικός. Να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να πάρει αποφάσεις, να μην έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τις ικανότητες του. Να επιτρέπει στους άλλους να τον καταπιέζουν και να εξαρτάται από αυτούς. Αυτό δημιουργεί καταπιεσμένη οργή και μνησικακία που φωλιάζει μέσα του και λειτουργεί αδυνείδητα.

Σε συλλογικό επίπεδο, μπορεί να έχουμε έξαρση της βίας και του εμπόλεμου κλίματος. Μέχρι να γίνει το πρώτο ημιεξάγωνο του Άρη με το Χείρωνα (2021) , που θα αργήσει λόγω της αναδρομής του, οι αντιδράσεις μπορεί να είναι πολύ ενστικτώδεις, και η κατώτερη, ζωώδης φύση θα υπερτερεί της πνευματικής.

Σε προσωπικό επίπεδο, η συμβουλή είναι να στρέψουμε την ενέργεια του Άρη σε κίνηση, σε σπορ, σε σωματική εκτόνωση, σε πνευματική περιέργεια, σε νέα ενδιαφέροντα και ελευθερία για αυτοανακάλυψη, να αποδεχθούμε την ευάλωτη πλευρά μας, χωρίς ενοχή ή ντροπή και να απεγκλωβιστούμε από το πώς μας βλέπουν οι άλλοι. Να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να έχει αδυναμίες και να κάνει λάθη.

Όπως μας είπε ο Καρλ Γιούνγκ, ο ενοποιημένος άνθρωπος, δεν είναι κάποιος που απλά έχει εξαλείψει το αίσθημα ενοχής, φόβου ή άγχους από τη ζωή του. Είναι ένα πρόσωπο που νιώθει όλα αυτά, χωρίς να κατηγορεί και να αντιμάχεται τον εαυτό του γιατί νιώθει έτσι. Έχει αναγνωρίσει το γεγονός ότι πίσω από τον κοινωνικό του ρόλο, την περσόνα, πίσω από όλη αυτή την πρόσοψη, υπάρχει ένα στοιχείο μη δομημένης αλήθειας.

Οι αδυναμίες μας και οι φόβοι μας είναι μέρος της μοναδικότητάς μας και συνεισφέρουν στο μεγαλείο μας, με τον ίδιο τρόπο που η κοπριά συνεισφέρει στο άρωμα και την ομορφιά του τριαντάφυλλου.

© astrofeggia.com

Advertisement

4 σκέψεις σχετικά με το “Σύνοδος Άρη-Χείρωνα στον Κριό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: