Δεύτερη Νέα Σελήνη στον Καρκίνο

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020

Με διπλή Νέα Σελήνη στο ίδιο ζώδιο, η πρώτη και έκλειψη Ηλίου στο θερινό ηλιοστάσιο και η δεύτερη σε ακριβή αντίθεση με τον Κρόνο, στην 28η του Καρκίνου, υπερτονίζονται εμφατικά τα θέματα του άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω, για μια ακόμα φορά, μέσα στο 2020!

Είναι κάτι σαν εξεταστική, σα διαγώνισμα εφ’όλης της ύλης αυτή δεύτερη Νέα Σελήνη μια που ο Κρόνος θα μας βάλει ενώπιον των ευθυνών μας.

Για να δούμε λοιπόν τα δεδομένα:

Ο Κρόνος έχει επιστρέψει ανάδρομος στην 28η του Αιγόκερω, ο Ερμής στον Καρκίνο έχει ορθοδρομήσει από τις 12/7, ο δε Άρης στον Κριό πέρασε πάνω από τον Πλούτωνα του ωροσκοπίου της Ελλάδας στην 7η του Κριού, στις 10 /7/20, ξεκινώντας ένα νέο διετή εξελικτικό κύκλο για την Ελλάδα.

Το σημαντικό γεγονός της 10ης Ιουλίου ήταν η ανακήρυξη της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. Υπόψην ότι η Τουρκία έχει γενέθλιο Άρη στην 7η του Ζυγού, σε αντίθεση δηλαδή με τον Πλούτωνα της Ελλάδας και τον διελαύνοντα Άρη στον Κριό! Αυτό από μόνο του φωγραφίζει την ατζέντα που διαμορφώνεται! Το φετεινό καλοκαίρι είναι πολύ ιδιαίτερο και καθοριστικό, λόγω της κυρίαρχης θέσης του Άρη και των όψεων που θα δημιουργήσει τον Αύγουστο με Δία, Κρόνο και Πλούτωνα.

Ο χάρτης της Νέας Σελήνης, για την Ελλάδα, έχει ωροσκόπο στον Αιγόκερω, με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα σε σύνοδο με τον ωροσκόπο, που δείχνει τη σοβαρότητα των θεμάτων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Ο Καρκίνος σχετίζεται με την πατρίδα, με τα θέματα ασφάλειας, με τς ρίζες μας και το παρελθόν. Ο Ήλιος και η Σελήνη πέφτουν στον 7ο οίκο. Εμείς και οι άλλοι! Οι σχέσεις με φανερούς εχθρούς, συνεργάτες, διπλωματία, ισορροπία δυνάμεων, όλα σε τεντωμένο σχοινί!

Η αντίθεση των φώτων με Κρόνο και Πλούτωνα δείχνει μια έντονη πόλωση, καθώς και μια κορύφωση των γεγονότων που έχουν δρομολογηθεί από το περσινό καλοκαίρι. Η πανσέληνος που ακολουθεί στις 3 Αυγούστου είναι εκρηκτική!

Έχουμε 7 πλανήτες ανάδρομους: Δία, Κρόνο, Πλούτωνα, Δήμητρα, Ποσειδώνα, Χείρωνα και Παλλάδα Αθηνά. Αυτό σημαίνει ότι όλα σχετίζονται με το παρελθόν, βρίσκονται σε στάδιο επανεξέτασης και η τελική έκβαση θα έρθει όταν ορθοδρομήσουν. Ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα με το παρελθόν της χώρας μας και γενικότερα της παγκόσμιας ιστορίας και ισορροπίας δυνάμεων, με τις συνέπειες που αναλογούν σε όσους ευθύνονται συμβαίνει.

Η θέση του Ποσειδώνα ακριβώς στο Νότιο Δεσμό της Ελλάδας, δείχνει έναν μεγαλύτερο κύκλο 165 ετών που κλείνει. Η σύνοδος Δία, Πλούτωνα, Παλλάδας Αθηνάς στον 12ο οίκο, δείχνει ένα έντονο παρασκήνιο και μια κρυφή στρατηγική που λειτουργεί από πολύ καιρό!

Ο Άρης στον Κριό, σε σύνοδο με το Χείρωνα και σε τετράγωνο με τον Ερμή, δείχνει έντονες συγκρούσεις, αντιπαλότητες, ενστικτώδεις και παρορμητικές αντιδράσεις και σκληρά λόγια, για θέματα αξιών, οικονομικών και υλικής ασφάλειας. Οι ενέργειες που θα ενεργοποιηθούν τον Αύγουστο θα είναι πάρα πολυ έντονες.

Τα φώτα σε χιαστί όψη με τον Νότιο Δεσμό και ο Κρόνος σε χιαστί όψη με τον Βόρειο Δεσμό (Ήλιος, Σελήνη, Κρόνος, Δεσμοί Σελήνης στην 28η μοίρα) δείχουν την ανάγκη προσγείωσης και απαραίτητων προσαρμογών που θα πρέπει να γίνουν. Οι χιαστί όψεις δημιουργούν μια κρίση, προκειμένου να υπάρξει ανάλυση, σύνεση, διόρθωση και προσαρμογή. Οι περιστάσεις απαιτούν σοβαρότητα, ωριμότητα, υπευθυνότητα και ψύχραιμη στρατηγική. Τα μεγάλα λόγια και οι παρορμητικές, συναισθηματικές αντιδράσεις δεν βοηθούν.

Η θέση του Β. Δεσμού στον 5ο οίκο, δείχνει ότι θα πρέπει να υπάρξουν αποφασιστικές ηγετικές αποφάσεις, ζυγιασμένες με λογική και όχι φανατισμό!

Το εξάγωνο του Ουρανού με τον Ερμή βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση, μπορεί να δείξει και μια ξαφνική ευκαιρία ή ιδέα και η αρμονική συμβολή του Ποσειδώνα σε τρίγωνο με τα φώτα, βοηθά στη διατήρηση υψηλού φρονήματος και πίστης σε υπερπροσωπικές αξίες για την εκπλήρωση κάποιου ιδανικού.

Στο ωροσκόπιο της Τουρκίας, ο Άρης στις 20/7 σχηματίζει το τελευταίο τετράγωνο του κύκλου που ξεκίνησε με το γενέθλιο Πλούτωνα στον Καρκίνο τον Ιούνιο του 2019 (δημοτικές εκλογές, οι δήμαρχοι του κυβερνόντος κόμματος απέτυχαν να κερδίσουν το χρίσμα στην Κωσταντινούπολη και τις μεγάλες πόλεις). Το τελευταίο τετράγωνο του κύκλου, ο Dane Rudhyar το ονομάζει «κρίση στη συνείδηση», σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της αποδόμησης, στις πεποιθήσεις και το σύστημα αξιών. Λόγω της αναδρομής του Άρη, αυτός ο κύκλος θα κλείσει για τη Τουρκία τον Μάιο το 2021.

Ο διελαύνων Πλούτωνας στον Αιγόκερω τετραγωνίζει σε φάση πρώτου τέταρτου τον Κρόνο στο Ζυγό στο ωροσκοπίο της Τουρκίας και αυτό είναι ένας δείκτης μεγάλων συγκρούσεων και μεγάλων δυσκολιών για τη γείτονα. Ο διευλάνων Νότιος Δεσμός στον Τοξότη βγάζει ακριβώς τα θέματα επεκτατισμού και θρησκευτικού φανατισμού που όμως δεν λειτουργούν πλέον και πρέπει να ξεπεραστούν. Επομένως όλα αυτά μπορεί να της γυρίσουν μπούμερανγκ τελικά, όμως έχουμε ακόμα δρόμο. Σε αυτή τη φάση, η επίδειξη ισχύος και τα παιχνίδια δύναμης μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνα.

Τα θέματα του Αιγόκερω που σχετίζονται με την αλαζονεία της εξουσίας, το δογματισμό, την πατριαρχία, την επιβολή της δύναμης του ισχυρού, είναι το παλιό μοντέλο που αποδομείται. Η ανάγκη να αναπτυχθεί η αγάπη για τον συνάνθρωπο και όλα τα πλάσματα που φιλοξενεί η μάνα γη, η συνεννόηση και η συνύπαρξη είναι η κατεύθυνση που μας δείχνει το μέλλον, αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως είδος.

Ο συμβολισμός Sabian της μοίρας της Νέας Σελήνης (28-29 Καρκίνου) είναι «μια Ελληνίδα μούσα, ζυγίζει τα νεογέννητα δίδυμα σε χρυσή κλίμακα αξίας» και μας λέει ότι η γνώση και η εμπειρία είναι οι δίδυμοι πόλοι της ύπαρξης. Μιλά για την ισορροπία της διαίσθησης και της λογικής, για τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου. Το δεξί είναι το διαισθητικό, της πίστης, το αριστερό είναι το λογικό. Το ένα μας οδηγεί σε καταστάσεις, το άλλο προσπαθεί να τις κατανοήσει. Είναι ακριβώς η ισορροπία του άξονα Τοξότη – Διδύμων, που βρίσκοντα τώρα οι Δεσμοί Σελήνης, το εξελικτικό ζητούμενο. Η εύρεση ενός τρόπου συμφιλίωσης αυτών των δύο είναι απαραίτητη και επαρκής προϋπόθεση για την εσωτερική και εξωτερική ειρήνη.

Καλή Νέα Σελήνη σε όλους!­

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: