Ο Ποσειδώνας και το ωροσκόπιο της Ελλάδας

Ο Ποσειδώνας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για το ωροσκόπιο της Ελλάδας, σύμφωνα με το χάρτη της 3ης Φεβρουαρίου του 1830, Πρωτόκολλο του Λονδίνου, καθώς κυβερνά τον Ν. Δεσμό Σελήνης, που βρίσκεται στην 20ο των Ιχθύων.

Η θέση του Πλούτωνα στον Κριό στο χάρτη του ωροσκοπίου, φωτογραφίζει απόλυτα το παρελθόν, δηλαδή ότι αυτή η χώρα έδωσε πολλές αιματηρές μάχες και αγώνες και δημιουργήθηκε μετά από μια επανάσταση (Κριός, 11ος οίκος ) και τον κυρίαρχο ρόλο που έπαιξαν και παίζουν οι ξένες χώρες ως «συμμαχικές» δυνάμεις σε αυτή την πορεία (Πλούτωνας και νότιος Δεσμός στον 11ο οίκο, Ποσειδώνας κυβερνήτης του Ν. Δεσμού και του 11ου οίκου).

Η Αφροδίτη κάνει σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό, και αυτό δείχνει ότι τα θέματα οικονομικών, πόρων, αξιών, και σχέσεων με τους άλλους είναι αυτά που δοκιμάζονται κατ’ επανάληψη.

Το τελικό εξελικτικό ζητούμενο (αντιδιαμετρικό σημείο Πλούτωνα στο Ζυγό και Β. Δεσμός στον 5ο οίκο) είναι να καταφέρει αυτή η χώρα να ισορροπήσει, δημιουργώντας ισότιμες σχέσεις με τους άλλους (Ζυγός), στηριζόμενη στις δικές τις δυνάμεις και αξίες, βρίσκοντας τη δική της ταυτότητα στον κόσμο, μέσα από την αξιοποίηση των δημιουργικών της δυναμικών και δεξιοτήτων (5ος οίκος).

Οι Δεσμοί Σελήνης δείχνουν την εξελικτική πορεία από το παρελθόν στο μέλλον, τη διαδρομή μέσα στο βάθος του ιστορικού χρόνου, για να εκπληρωθεί ο τελικός εξελικτικός σκοπός. Ο Νότιος Δεσμός δείχνει τους τρόπους και τις αντιδράσεις που είναι οικείες στη συλλογική συνείδηση, τη συνήθεια που έχει αναπτυχθεί και μας «τραβά» πάντα σε αντίστοιχες αντιδράσεις, ενώ ο Βόρειος Δεσμός, αυτό που πρέπει να υιοθετηθεί σα νέα τάση και να αναπτυχθεί και το οποίο μας δυσκολεύει γιατί δεν είναι γνώριμο. Οι ιδιότητες του Ποσειδώνα και του Ερμή (ο οποίος είναι ανάδρομος στο γενέθλιο χάρτη), ως κυβερνήτες των Δεσμών Σελήνης είναι ιδιαίτερα σημαντικές σ’ αυτή τη διαδικασία, ώστε να εξισορροπηθεί ο άξονας Ιχθύων – Παρθένου, να ενσωματωθεί το πνεύμα στην ύλη και να μπει τάξη στο χάος!

Η διαδρομή αυτή αναγκαστικά περνάει μέσα από εποχές μεγάλων κρίσεων (Β. Δεσμός στη Παρθένο) και απογοητεύσεων ( Ν. Δεσμός, Ιχθείς) ώστε να αναπτυχθούν οι ιδιότητες της Παρθένου και του Ερμή, δηλαδή εξορθολογισμός, αντικειμενική κρίση, εργατικότητα, τάξη στο δημόσιο, δημοσιονομική εξυγίανση, κοινωνικές παροχές, προσγείωση στην πραγματικότητα, ταπεινότητα, ανάπτυξη δεξιοτήτων και εύρεση δημιουργικών και πρακτικών λύσεων στα προβλήματα στηριζόμενοι στις δικές μας παραγωγικές δυνάμεις, στη γη, την αγροτική παραγωγή, το εμπόριο, τις τέχνες, τα γράμματα, τους τεχνίτες, τη παροχή υπηρεσιών.

Ποιές είναι όμως οι τάσεις και τα ελαττώματα που πρέπει να ξεπεραστούν, που φωτογραφίζονται από τον Νότιο Δεσμό στους Ιχθείς στον 11ο οίκο και τον Ποσειδώνα:

  • Η ανεδαφικότητα ιδεών και η πλάνη, η απόκλιση από τη θεωρία στη πράξη
  • Η αναζήτηση «σωτήρων» και από μηχανής θεών.
  • Το να πέφτουμε στα άκρα εναλλάσσοντας τους ρόλους θύτη – θύματος, τη μια να θεωρούμαστε ανίσχυροι και την άλλη να πέφτουμε σε εξιδανικεύσεις και μεγαλοϊδεατισμούς που οδηγούν σε ανώμαλες προσγειώσεις.
  • Η αφελής ευπιστία σε ηγέτες, συμμάχους ή πολιτικούς εκπροσώπους που οδηγούν σε εξαπατήσεις ή διαψεύσεις (από «σωτήρας», «προδότης»)
  • Ελαστικά όρια, σκάνδαλα, απατεωνιά και ψευτιά, οικονομικές εξαρτήσεις, παρασκήνιο και αδιαφάνεια
  • Μεγάλη εμπλοκή της θρησκείας και της Εκκλησίας στο κράτος, συντηρητισμός και πατριαρχία, συναισθηματικές εξάρσεις που οδηγούν σε φανατισμό και δογματισμό (θέση Ποσειδώνα στον Αιγόκερω).

Ο άξονας των Δεσμών Σελήνης στην 20η Ιχθύων – Παρθένου, τετραγωνίζεται στο γενέθλιο χάρτη από τη θέση της Σελήνης στην 22η των Διδύμων και του Άρη στην 15η του Τοξότη δημιουργώντας έναν μεγάλο σταυρό στα μεταβλητά ζώδια. Οι πλανήτες που τετραγωνίζουν τους Δεσμούς δείχνουν τη δυσκολία να ενσωματωθούν οι ενέργεις που εμπλέκονται δημιουργώντας συνέχεια ένα πίσω – μπρός, που προκαλεί ένταση και κρίσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η εξελικτική μετάβαση προς τα ζητούμενα του Β. Δεσμού.

Από τη μια η Σελήνη (λαϊκό αίσθημα, ψυχοσύνθεση του λαού) στους Διδύμους στον 1ο οίκο, βγάζει έναν ατομικισμό και ωχαδερφισμό και αρκετή επιπολαιότητα ή κατεργαριά και από την άλλη ο Άρης (ενστικτώδεις αντιδράσεις και αγωνιστική διάθεση) στον Τοξότη στον 7ο οίκο βγάζει ορμή και μαχητικότητα για προάσπιση των ιδανικών, όταν απειληθούν τα ιερά και τα όσια. Όμως γίνονται λάθη εκτίμησης που μας παρασύρουν σε αυτοθυσίες ή ουτοπίες, μας κοστίζουν ακριβά και οδηγούν στο να νιώθουμε κάθε φορά «τα θύματα της ιστορίας» .

Ο γενέθλιος Ποσειδώνας βρίσκεται στην 21η του Αιγόκερω, στον 9ο οίκο, που σχετίζεται με τους νόμους του κράτους, με τη θρησκεία, τα πανεπιστήμια, τους επιστημονικούς φορείς, τη ναυτιλία και τη θαλάσσια κυκλοφορία, το διεθνές εμπόριο, τους αλλοδαπούς και τις χώρες του εξωτερικού. Σε αυτό ακριβώς το σημείο έγινε η μεγάλη σύνοδος Ήλιου, Ερμή, Δήμητρας, Κρόνου, Πλούτωνα στις 12 Ιανουαρίου του 2020 και αυτό από μόνο του φωτογραφίζει μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για την πορεία και την εξέλιξη τως χώρας. Η σύνοδος αυτή έκανε τρίγωνο με τον Βόρειο Δεσμό Σελήνης στην Παρθένο.

Ο διελαύνων Ποσειδώνας το 2020-21, βρίσκεται σε σύνοδο με τον γενέθλιο Νότιο Δεσμό Σελήνης, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς συμβαίνει κάθε 165 χρόνια, ολοκληρώνοντας έναν ολόκληρο κύκλο που άνοιξε το 1856.

Ταυτόχρονα, οι διελαύνοντες Δεσμοί Σελήνης έχουν περάσει στον άξονα Διδύμων – Τοξότη και θα έρθουν να τετραγωνίσουν τους γενέθλιους Δεσμούς τον Νοέμβριο του 2020, ενεργοποιώντας όλον τον μεγάλο σταυρό του γενέθλιου ωροσκοπίου. Αυτό δείχνει μια μεγάλη στροφή, ένα σημείο καμπής στην ιστορία της χώρας.

Επειδή ο Νότιος Δεσμός σχετίζεται με το παρελθόν που κλείνει, ας δούμε τι συνέβη στο προηγούμενο πέρασμα του Ποσειδώνα, το 1856-57, και τι θέματα δημιουργήθηκαν για την Ελλάδα.

Το 185657 – σύνοδος Ποσειδώνα με Ν. Δεσμό.

30 Μαρτίου 1856 υπεγράφη η Συνθήκη των Παρισίων που σήμανε το τέλος του Κριμαϊκού πολέμου 

Σύμφωνα με τον Έλληνα ιστορικό Π. Καρολίδη η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο της Κριμαίας « χωρίς ούτε ένα σύμμαχο, εκτός από την μικρή Ελλάδα, όχι το Ελληνικό βασίλειο, αλλά τους Έλληνες ανά τον κόσμο και ειδικά στο Ελληνικό Βασίλειο». Η συμμετοχή των ευρωπαϊκών δυνάμεων στον πόλεμο στο πλευρό των Τούρκων, προσέδωσε, για τους Έλληνες, στον πόλεμο αυτό τον χαρακτήρα του ιερού πολέμου της Ορθοδοξίας. Στις 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, τα πορτρέτα του αυτοκράτορα της Ρωσίας, στολισμένα με δάφνες, ήταν παντού στην Αθήνα, το δε όνομα του αυτοκράτορα είχε αναφερθεί σε όλες τις εκκλησίες.

Ο Κριμαϊκός Πόλεμος, ο οποίος έληξε με την ήττα και την ταπείνωση της Ρωσίας, συνέβαλε στην αποδοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στη λέσχη των μεγάλων δυνάμεων της Ευρώπης, υπό την προστασία της Βρετανίας. Ο Κριμαϊκός Πόλεμος ήταν η αποφασιστική καμπή για τη γνωριμία του Ελληνικού έθνους με τα γειτονικά του, γιατί απέδειξε μ’ έναν τρόπο που δεν χωρούσε διάψευση ότι τα συμφέροντα των υποδούλων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν ήταν εκείνα που θεωρούσε δεδομένα η φιλοπόλεμη μερίδα στην Ελλάδα. Ο φιλορωσισμός δέχτηκε βαρύ πλήγμα.

Η συνθήκη υπογράφτηκε μεταξύ Ρωσίας, Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Πεδεμοντίου και Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ο πόλεμος της Κριμαΐας οδήγησε την Οθωμανικη Αυτοκρατορία σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων τον Φεβρουάριο του 1856, όπου προέβλεπε ισότητα- ανεξιθρησκεία των υπηκόοων της και εξασφάλισε το δικαίωμα συμμετοχής της στο σύστημα ασφάλειας των μεγάλων δυνάμεων της Ευρώπης  (Concert of Europe). Παράλληλα αναθερμάνθηκαν οι σχέσεις των Οθωμανών με τους Γάλλους. Η Ρωσία μετά την ήττα της Κριμαΐας παραιτήθηκε από το ρόλο της προστάτιδας δύναμης των ορθόδοξων πληθυσμών, που είχε μετα τη συνθήκη Κιοτσούκ Καϊναρτζή.

Σε μια Ελλάδα όπου ακόμα τα ξενικά Αγγλικό, Γαλλικό και Ρωσικό κόμμα κυβερνούσαν και όπου ο βασιλιάς Όθων προσπαθούσε να ισορροπήσει την επιρροή των τριών «προστάτιδων» δυνάμεων, ο Κριμαϊκός Πόλεμος αποτέλεσε μια έκρηξη παραλογισμού, την απόλυτη νίκη του συναισθήματος επί της λογικήςΈτσι οι Έλληνες, παρασυρμένοι από το «ομόδοξον», βρέθηκαν στην πλευρά των ηττημένων και μάλιστα έχοντας υποστεί τρομακτικές βλάβες, χωρίς καν να πολεμήσουν. https://www.defence-point.gr/news/krimaikos-polemos-i-pragmatiki-aitia-tis-quot-ieris-quot-sygkroysis-kai-i-ellada

Βλέπουμε πώς φωτογραφίζονται εντελώς τα θέματα του Ν. Δεσμού των Ιχθύων: Θρησκευτικό συναίσθημα και ιερός πόλεμος, η Μεγάλη Ιδέα, η εξιδανίκευση της Ρωσίας, η θυσία και η απογοήτευση.

  • 1857. Η απογοήτευση στην Ελλάδα από την έκβαση του Κριμαΐκου πολέμου καθώς και η επιδημία χολέρας που προήλθε από το πλήρωμα γαλλικού πλοίου και έφερε τον θάνατο 3000 ανθρώπων, προκάλεσε το μίσος των Αθηναίων, την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού της χώρας και την εξαφάνιση των τριών μεγάλων κομμάτων της εποχής, Αγγλικού, Γαλλικού και Ρωσικού. Τα αγγλογαλλικά στρατεύματα αναχώρησαν τελικά από την Ελλάδα έναν χρόνο μετά, στις 15 Φεβρουαρίου του 1857 και έληξε η τρίχρονη Αγγλογαλλική κατοχή της Αθήνας και του Πειραιά που είχε ξεκινήσει το 1854.

1897-98 – 1ο τετράγωνο του κύκλου του Ποσειδώνα με Δεσμούς Σελήνης, (Ποσειδώνας 19ο-20ο Διδύμων)

Ο Ελληνοτουρκικός Πόλεμος (γνωστός στην Ελλάδα και ως Μαύρο ’97 ή Ατυχής πόλεμος) ήταν ο πόλεμος μεταξύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του Βασιλείου της Ελλάδας το 1897. Άμεση αφορμή ήταν το Κρητικό Ζήτημα, στο οποίο η Ελληνική πλειοψηφία της Οθωμανικής επαρχίας της Κρήτης επιθυμούσε την Ένωση με την Ελλάδα. Κατέληξε σε ήττα και χρεοκοπία της Ελλάδας και στην υποβολή της σε διεθνή οικονομικό έλεγχο  το 1898, ύστερα από απαίτηση της Γερμανίας

1937– 38, θέση αντίθεσης, κορύφωση κύκλου, σύνοδος Ποσειδώνα με Β. Δεσμό, 19ο-20ο Παρθένου

15 Δεκεμβρίου 1937, Σταλινικό πογκρόμ κατά των Ελλήνων που ζούσαν στην Σοβιετική Ένωση. Διετάχθη από τον Ιωσήφ Στάλιν ως τμήμα της ευρύτερης Μεγάλης Εκκαθάρισης. 

Μέσα σε λίγους μήνες 22.000 Ελλήνων φυλακίσθηκαν κι εκτελέσθηκαν και απαγορεύθηκαν η ελληνική γλώσσα και τα ελληνικά πολιτιστικά κέντρα. https://www.history-point.gr/to-staliniko-pogkrom-kata-ton-ellinon-stin-sovietiki-enosi-martyries

1979-80, Τελευταίο τέταρτο, Ποσειδώνας 19ο-20ο Τοξότη σε τετράγωνο με Δεσμούς Σελήνης

28 Μαΐου 1979Ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, με την υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης. Η Ελλάδα τελικώς έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας την 1η Ιανουαρίου 1981, ημερομηνία κατά την οποία έπαυσε η ισχύς και της Συμφωνίας σύνδεσης.

Βλέπουμε ότι φωτογραφίζονται ιδιαίτερα κρίσιμες καμπές στην πορεία της χώρας. Ο κύκλος αυτός του Ποσειδώνα ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο του 2021. Τον Απρίλιο του 2020 έγινε το πρώτο πέρασμα πάνω από το Νότιο Δεσμό, στις 23 Ιουνίου γύρισε ανάδρομος, στις 30 Αυγούστου θα γίνει το δεύτερο πέρασμα, στις 5 Οκτωβρίου ορθοδρομεί και ολοκληρώνει τον κύκλο με το τελευταίο πέρασμα στις 20 Φεβρουαρίου του 2021, αμέσως μετά τα γενέθλια της Ελλάδας και με τον διελαύνοντα Δία στον Υδροχόο σε σύνοδο με τον Ήλιο της!

Ας ευχηθούμε ο νέος κύκλος που θα ξεκινήσει, να είναι πιο επωφελής για την Ελλάδα, εφόσον και ο Ελληνικός λαός όσο νάναι, είναι περισσότερο ώριμος απ ‘ότι ήταν το 1856 αλλά και η εξελικτική διαδικασία είναι πάντα σπειροειδής!

© astrofeggia.com

Advertisement

3 σκέψεις σχετικά με το “Ο Ποσειδώνας και το ωροσκόπιο της Ελλάδας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: