Εξελικτική Αστρολογία

«Astrology is a language. If you understand this language, the sky speaks to you» Dane Rudhyar

Η Εξελικτική Αστρολογία συνδυάζει τα καλύτερα κομμάτια της Ανατολικής και Δυτικής σκέψης, την αναλυτική ψυχολογία του Carl Yung και τα αρχέτυπα, τη σπουδή του Jeffrey Wolf Green για τον Πλούτωνα και τον κύκλο 360° φάσεων και όψεων του Dane Rudhyar

Η Εξελικτική Αστρολογία θέτει και απαντά στο ερώτημα: «Γιατί μου συμβαίνουν όλα αυτά;» Κι ακόμα, «τι μπορώ και τι πρέπει να κάνω για να εξελιχθώ;» Μπορεί να φωτίσει τις αιτίες πίσω από τα γεγονότα. Ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας έχει νόημα και δεν έρχεται τυχαία. Όλα συνδέονται και αντανακλούν εσωτερικές ανάγκες. Έτσι, έλκουμε στη ζωή μας ανθρώπους, καταστάσεις και γεγονότα, μέσα από τις ασυνείδητες δυνάμεις της ψυχής μας, προκειμένου να πάρουμε τις εμπειρίες που χρειαζόμαστε.

Το γενέθλιο ωροσκόπιο

Η στιγμή της γέννησής μας, δηλαδή η αντανάκλαση του ουρανού σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο στη γη, καθρεφτίζει το δικό μας προσωπικό προορισμό σε αυτή τη ζωή, με σκοπό την εξέλιξη της συνείδησής μας που είναι άχρονη και αθάνατη.

Το γενέθλιο ωροσκόπιο δεν είναι κάτι στατικό, είναι ένας χάρτης-οδηγός αυτογνωσίας. Εκφράζει τις τάσεις και τις δυναμικές που έχει επιλέξει η ψυχή για να εξελιχθεί μέσα από την παρούσα ενσάρκωσή της στον συγκεκριμένο χρόνο και τόπο. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να εκδηλωθούν αυτές οι δυναμικές, ανάλογα με το εξελικτικό στάδιο και τη συνειδητή επίγνωση που αναπτύσσεται στα διαφορα στάδια της ζωής μας. Όσο περισσότερο ανακαλύπτουμε αυτό το δυναμικό, αποδεχόμαστε το σύνολο του εαυτού και βρίσκουμε απαντήσεις στο γιατί μου συμβαίνει αυτό, τόσο περισσότερο καταφέρνουμε να λειτουργούμε σε αρμονία και ισορροπία με τον εαυτό μας και τους άλλους. Στο επίπεδο των σχέσεων, η μελέτη του σύνθετου χάρτη (Composite chart) των δύο ατόμων, μπορεί να φωτίσει τους ασυνείδητους καρμικούς και εξελικτικούς λόγους που δυο άνθρωποι έλκονται και σχετίζονται μεταξύ τους και ποιές δυναμικές μπορούν να δημιουργηθούν μέσα στη σχέση.


 

Advertisement
Αρέσει σε %d bloggers: